Post Image

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el vicealcalde, Josep Alandete; la regidora delegada de Polítiques Econòmiques, Indústria, Comerç i Innovació, Vicenta Ferrer; acompanyats per representants del sector empresarial i tècnics municipals han visitat aquest matí el polígon Alcodar, on s'han fet treballs de millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis gràcies a les ajudes de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) corresponents a l'any 2022.

Uns treballs que també s'han fet als polígons Benieto-Ciutat del Transport i Rajolar. Unes obres amb un import de 577.238,74 € finançades en un 60% per l'IVACE i un 40% pel consistori amb la finalitat d'augmentar la competitivitat de les tres zones comercials.

En el cas del Polígon Alcodar l'objectiu ha sigut continuar millorant la mobilitat i sostenibilitat del polígon mitjançant l'execució d'un carril bici i itinerari per a vianants en la banda oest del polígon donant continuïtat als existents i que travessen l'avinguda de València de forma subterrània. S'han millorat les zones i la seguretat en el ramal d'accés al polígon des de l'avinguda de València remodelant la senyalització viària i instal·lant balises reflectants.

A més, s'han instal·lat càmeres de videovigilància augmentant per augmentar la seguretat del polígon. La inversió total al polígon Alcodar ha sigut de 199.782,20 €. Quant al Polígon Benieto, s'ha incidit especialment en millorar la mobilitat i sostenibilitat del polígon mitjançant la creació d'un carril bici al llarg del límit sud del polígon, donant continuïtat al carril bici executat l'any 2021 en paral·lel a la N-332 fins a l'avinguda d'Alacant a l'est del polígon.

També s'han adaptat i millorat les zones verdes, instal·lat mobiliari i s'ha remodelat una zona d'aparcament de vehicles situada al vial de servei de l'avinguda d'Alacant. La inversió total al polígon Benieto ha sigut de 180.259,41 €. Finalment, al Polígon Rajolar també s'ha buscat millorar la mobilitat i sostenibilitat del polígon mitjançant la creació de 380 metres de carril bici en la zona oest, donant continuïtat a la xarxa de carrils bici existents i connectant-lo amb el carril bici executat en el polígon Benieto l'any 2019 al costat de l'avinguda Vilallonga.

S'ha executat una nova connexió en la xarxa d'abastiment per tal de dotar a les naus industrials tant d'aquest polígon com del polígon Benieto de major cabal i pressió en l'aigua potable. La inversió total al polígon Rajolar ha sigut de 197.197,13 €.

Finalitzada la visita, José Manuel Prieto s'ha mostrat satisfet pels suports obtinguts en les diverses convocatòries de l'IVACE i ha anunciat que Gandia optarà a més ajudes. "Amb aquesta filosofia de continuar buscant ajudes per a millorar la competitivitat dels nostres polígons continuarem ficant les bases perquè es puguen implantar noves empreses o les que ja tenim que cresquen" "Cada polígon ha tingut diverses actuacions, però l'accessibilitat i les zones verdes són punts comuns a totes les intervencions".

Respecte a Alcodar, l'alcalde ha destacat que la fase de 2022 ha suposat l'inici del nou accés al Castell de Bairén i que la intenció de l'executiu és generar nous espais per a la ciutadania.

Per part seua, Josep Alandete ha posat en valor que alguna d'aquestes actuacions han millorat la pressió de l'aigua en el polígon Benieto o el col·lector de pluvials en el d'Alcodar. El vicealcalde ha avançat que en la convocatòria del present exercici s'inclourà una actuació en el polígon de "La Vital" i ha recordat que aquestes ajudes de l'IVACE han possibilitat la creació de quatre quilòmetres de carrils bici.

Vicenta Ferrer ha posat en valor el treball que realitzen els tècnics municipals per a accedir a les ajudes i que totes aquestes actuacions suposen millorar la competitivitat de les àrees industrials i atrauen noves empreses.

Finalment, Juan Pablo Tur i Pep Martí, presidents de les Associacions dels polígons Alcodar i Benieto, respectivament, han destacat la importància d'aquestes intervencions i mostrat la seua confiança que les noves edicions de

Twitter

Facebook