Post Image

El regidor delegat de Govern Interior i Coordinació Administrativa, Jose Manuel Prieto; acompanyat pel tècnic municipal i coordinador de les jornades, Joan Carles Faus, han presentat aquest matí en roda de premsa la Jornada que se celebrarà els dies 3 i 4 d’octubre a la seu del Centre Internacional de Gandia, Universitat de València (CIG -UV) amb la col·laboració del CEFIRE.

Baix el títol “El Dret Civil i la Llengua valencians a l’època d’internet” les jornades consistiran en cinc ponències i dues taules debat on especialistes en la matèria analitzaran les conclusions de cada jornada.

L’edil ha recordat que fa uns mesos es va concedir al departament de Govern Interior una subvenció de la Conselleria de Transparència destinada a difondre l’estatut d’Autonomia i la recuperació del Dret Civil Foral Valencià.
Fruit d’aquesta ajuda, les jornades reuniran als “primers espases” del Dret Civil Valencià i altres especialistes per parlar de “El Dret Civil i la Llengua valencians a l’època d’internet”.
“Tindrem dos dies d’interessants debats al voltant d’una curiosa simbiosi que es produeix entre el Dret Civil i la llengua dels valencians en el context de les tecnologies de la Informació i l’època d’internet” va declarar Prieto.

La primera jornada estarà centrada en l’ús del valencià en internet i la política lingüística del govern, mentre que la segona se centrarà en el Dret Civil Valencià en la societat actual.

Jose Manuel Prieto ha afirmat que “per a nosaltres l’Autonomia és la llengua. Quan tenim llengua pròpia, no només incrementem el sentiment de pertinença sinó l’orgull d’aquesta pertinença a una història concreta que ens correspon divulgar per convicció”.

Per participar en les jornades els interessats hauran d’acudir els dies de les mateixes a la seu del Centre Internacional de Gandia. S’espera la participació d’especialistes, tècnics en la matèria i de públic en general.

Per la seua banda, Joan Carles Faus, ha explicat que les intervencions seran curtes, ja que es pretén que cada un dels participants puga aportar el seu punt de vista per tal d’obrir un debat. “La intenció és emmarcar l’ús del valencià i l’època d’internet alhora que analitzem el Dret Civil i com recuperar-lo per fer valdre la nostra llengua”.

“La societat ja està plenament globalitzada i hem d’utilitzar aquestes eines per aconseguir els objectius de remarcar la nostra llengua i el Dret Civil valencians. Pretenem apropar a tota la ciutadania i a la comunitat educativa la importància d’aquests aspectes i per això s’han editat unes infografies i uns vídeos per a xarxes per transmetre el missatge”.

Twitter

Facebook