Post Image

El vicealcalde de Gandia, Josep Alandete i el coportaveu de govern, Jose Manuel Prieto han comparegut en roda de premsa per informar dels principals acords als quals s’ha arribat durant el transcurs de la Junta de Govern celebrada aquest matí.

En primer lloc, Jose Manuel Prieto ha informat de l’inici de l’expedient per a la contractació de la nova flota de vehicles de la Policia Local. L’expedient compta amb un pressupost de licitació de 412.000 € i sobre el mateix, el coportaveu ha destacat que es tracta de l’expedient de contractació d’aquest tipus més important que s’ha realitzat en els últims anys. “Es tracta d’un procés de rènting pel qual una vegada finalitzat el termini de contracte, 48 mesos, podrem tornar a disposar de vehicles totalment adaptats a les noves necessitats i en el millor estat”.
D’aquesta manera, l’expedient compta amb quatre lots diferenciats:
– 4 vehicles tipus turisme amb cabina per a detinguts. L’import d’aquest lot ascendeix a: 164.000 €
– 2 vehicles tipus turisme sense cabina per a detinguts. L’import d’aquest lot ascendeix a: 90.000 €
– 2 vehicles tipus tot terreny. L’import d’aquest lot ascendeix a: 78.000 €
– 1 furgó d’atestats. L’import d’aquest lot ascendeix a: 80.000 €.

L’expedient de contractació és obert i contempla un període de 48 mesos pel que fa a l’ús dels vehicles des del lliurament d’aquests.

També s’ha informat que la Junta de Govern ha aprovat a petició del departament de Benestar Social dues subvencions directes. D’una banda, es concedeixen 12.500 € al Centre d’Acollida Sant Francesc d’Assís i 14.250 € a ASMISAF perquè puguen continuar amb la seua tasca.

Prieto també ha explicat que durant les dues últimes setmanes s’han aprovat sengles ajudes per l’incendi forestal pel que fa a equipaments d’infraestructura privada. “D’aquesta manera, la Junta de Govern ja ha aprovat tota ajuts sol·licitats pel que fa a equipaments privats i d’habitatge. Eren qüestions complementàries a les asseguradores destinades a danys dins dels habitatges”.

Durant la compareixença, Josep Alandete ha informat que s’ha concedit un ajut de 5.000 € per part de la Conselleria d’Economia Sostenible destinada a fires comercials que es destinarà a la Fira del motor.

L’altre punt que ha destacat el vice alcalde és la proposta de dictamen que haurà de passar per la corresponent comissió informativa i el plenari municipal sobre l’obertura d’un nou període d’informació pública de la 83 modificació del Pla General i que afecta el trinquet situat en el barri de Roís de Corella.

“És un tema heretat de la legislatura del PP a causa de la mala planificació i gestió que es va realitzar per construir aquesta infraestructura. Amb aquesta mesura seguim fent els passos per al seu desbloqueig”.
Tal com ha explicat Alandete, la Conselleria a través del Servei d’Infraestructura i Paisatge, ha sol·licitat que es modifique la proposta municipal introduint arbrat més alt i que s’inclogués en la xarxa d’infraestructures verdes de la ciutat. S’espera que aquest tràmit concloga entre els mesos de gener i febrer.

Sobre aquest aspecte, Jose Manuel Prieto, ha demanat a PP que presente una proposta sobre el trinquet, “una infraestructura que ells no van saber finalitzar. Hem donat diverses solucions a aquest problema i esmenat tot el que no es va fer bé en aquell moment i que va derivar en una paralització de les obres per ordre judicial. Mentrestant, nosaltres seguim treballant per donar-li una solució tot i la irresponsabilitat que demostren els populars demanant que arreglem el que ells no van saber fer. Hui tenim un esquelet parat per culpa de la seua nefasta gestió i seguim esperant que proposen alguna cosa per donar-li viabilitat”.

Finalment, Alandete va declarar que “Esperem poder aclarir tota aquesta qüestió. S’ha demostrat que allò va ser una decisió nefasta de govern de PP i nosaltres som ací perquè aquesta infraestructura puga tornar a convertir Gandia en capital de la pilota valenciana”.

Facebook