Post Image

El regidor delegat de Política Festiva i Escena Urbana, José Manuel Prieto, acompanyat del Director General de Cultura Festiva, Joan Muñoz, i el tècnic i programador cultural del departament, Juanjo Payà, ha presentat aquest matí la Cavalcada dels Reis Mags de Gandia 2020. A l’igual que l’any passat, Ses Majestats d’Orient arribaran a les 17.30 h, en tren, a l’Estació de rodalies de Gandia. “Volem llançar un missatge en favor del transport públic i la sostenibilitat. També demostrem la voluntat que es continue arribant al Centre Històric de la ciutat en tren”,ha explicat PrietoA l’estació es farà un acte de benvinguda als Reis Mags.

A les 18 hores, tindrà lloc la tradicional Adoració del Jesuset a les Seu Col·legiata de Gandia.

I a les 19 h s’iniciarà la cavalcada amb el següent recorregut: Avinguda República Argentina, passeig de les Germanies (costat del Teatre Serrano), carrer Duc Alfons el Vell, Ausiàs Marc, fins a la plaça Major, on el Reis Mags faran uns parlaments des del balcó de l’Ajuntament. Tot seguit, a la plaça Major saludaran els xiquets i les xiquetes.

Una cavalcada que batrà rècords de participació, la més alta dels darrers anys, amb més de 533 persones. La majoria pertanyents a col·lectius de la ciutat, com ara la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa, les Ampa dels col·legis MM Escolapies i Joan Martorell, la Banda Mare de Déu Blanqueta, el Consell de la Infància, Dolçainers de la Safor, la Fundació Espurna, Grup Percussió la Safor-Kum Kum Tra, Visitants Teatre, Efímer Teatre, Joventut Creu Roja, Falla Beniopa, Falla Alqueria Nova, Ballet Opera, Coordinadora Caisse, Banda Cercle Musical Beniopa, Grup d’Astronoms, Grup de Dolçaines i Tabals del Sant Sepulcre, Ballet Master, Finestra Nou Circ, UAM Sant Francesc de Borja…

Com a novetats, a més dels boatos reials, la cavalcada inclourà espectacles artístics nous. Estarà dividida en 3 blocs temàtics: INTRODUCCIÓ, amb l’estrela de Nadal, acompanyada per la representació del poble de Betlem.  FANTASIA: Amb un vaixell de la companyia Visitants, Efímer Teatre amb titelles gegants que portaran al carter reial… BOATOS REIALS: amb ballets i bandes de música. Melcior anirà acompanyat d’un grup d’astrònoms, Gaspar d’un ballet oriental i Baltasar amb acrobàcies i foc.

Finalment, s’ha volgut mostrar l’agraïment per al col·laboració a: Creu Roja de Gandia (transport dels Reis a la ciutat); Nissan Almenar (Vehicles oficials de la cavalcada); Vicky Foods (donació de productes de la cavalcada); RENFE (acte de benvinguda dels Reis); Falla Plaça El·líptica (espai de descans del Reis d’Orient); Col·legiata de Santa Maria (acte d’Adoració al Jesuset) i al Consell de la Infància de Gandia.

Reis Mags al Grau  

Com ve sent habitual, els reis Mags d’Orient arribaran al Grau en vaixell, a les 18 h. Des de la Llotja del Port de Gandia iniciaran la tradicional cavalcada del Grau.

Visites del 6 de gener

L’agenda dels Reis d’Orient finalitza el dilluns 6 de gener, al matí, on els reis visitaran l’hospital comarcal i les residències la Safor i la Immaculada. A la vesprada, acudiran al Preventori Infantil i als Franciscans de Palma.

Twitter

Facebook