Post Image

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha signat aquest dilluns, al costat de l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, l'acta de replanteig de les obres del nou Palau de Justícia de la capital de la Safor que suposarà una inversió de 17,5 milions d'euros i que es preveu que concloguen en un termini de vint-i-quatre mesos. La consellera ha destacat que aquest projecte suposa, per al partit judicial de Gandia, una inversió "que és la més gran que s'ha realitzat en aquesta matèria des que la Generalitat va assumir les competències de Justícia l'any 95".

El nou Palau de Justícia serà la primera seu de nova planta inclosa en el Pla d'Infraestructures Judicials de la Comunitat Valenciana amb el que, segons la consellera, "serà un referent que incorpora tots els estàndards que hui en dia exigim perquè una infraestructura judicial responga a les necessitats de la Ciutadania de, és a dir, segura, confortable, eficient, sostenible i accessible". Es tracta d'un edifici de cinc plantes repartides en 16.000 metres quadrats al barri de Santa Anna i que contindrà 11 òrgans judicials. "El Palau, ha afegit no només va a concentrar tots els òrgans judicials" que fins ara estaven dispersos en cinc seus diferents, sinó també "tots els serveis que la Generalitat posa a disposició de les víctimes com l'Oficina d'Assistència a les víctimes del Delicte, la Unitat de Valoració Integral Forense o la càmera Gesell".

L'octubre de 2020 es va presentar el projecte del nou Palau de Justícia. "Aquests onze mesos -ha explicat Gabriela Bravo- han estat necessaris per a dur a terme els tràmits per a la licitació i adjudicació del projecte que s'han fet en estreta col·laboració amb l'Ajuntament". A l'alcalde, José Manuel Prieto, la consellera ha agraït, en nom de la Generalitat, "el seu compromís i dedicació, així com el treball previ realitzat per la seua predecessora, la hui ministra Diana Morant".

Per la seua banda, José Manuel Prieto, va voler agrair l'aposta del Consell i de la Conselleria per desenvolupar al Palau de Justícia a la nostra ciutat. Prieto, ha destacat que aquesta nova infraestructura suposarà la centralització d'aquest tipus d'equipaments el que contribuirà a "millorar i enfortir la Justícia que prestem als nostres ciutadans al temps que culminem la transformació urbana de districte de Santa Anna després de més de vint anys d'intervencions" i ha afegit que "no només millorem el dret dels drets, la Justícia, completem la transformació urbanística de la part nord de Gandia i dinamitzem la barriada". D'altra banda, l'alcalde va incidir en la confiança que la Conselleria ha dipositat en el govern i en l'equip tècnic del consistori per desenvolupar una inversió tan potent malgrat la pandèmia. "En un moment on el més normal és que les inversions quedaren en suspens, la Generalitat Valenciana va decidir que calia seguir apostant per les necessitats de ciutats com la nostra".

"Aquest Palau de Justícia suposarà una finestra oberta a la generació d'economia i oportunitats a més de projectar cap a l'exterior un model de ciutat que té en aquestes infraestructures espais que ajuden a cohesionar els municipis. El Palau de Justícia ens permetrà obrir una nova etapa que ha de ser la de la recuperació de cara al futur perquè som una ciutat forta, que s'aixeca, i afronta les adversitats".

Un dinamitzador econòmic

La consellera ha subratllat que la construcció dels nous jutjats portarà "un doble impuls per a la ciutat" perquè, en primer lloc, l'execució d'una obra d'aquesta magnitud suposa "un revulsiu econòmic". D'altra banda, una vegada construït l'edifici "la presència diària de les 150 persones que treballaran a l'edifici, així com els seus 300 usuaris diaris que beneficiaran el teixit comercial i social d'un barri com el de Santa Anna". La decisió d'ubicar els nous jutjats en aquesta zona va sorgir de la participació ciutadana, ja que va ser l'associació de veïns la que va sol·licitar un equipament públic per al barri i aquesta petició va ser atesa per l'Ajuntament.

Millores en l'Administració de Justícia de la Safor

Per a la consellera, aquest projecte "no és un punt de partida, sinó la culminació d'una aposta per la millora de l'Administració de Justícia en aquesta comarca que ha estat una de les prioritats de Consell del Botànic des de 2015". La consellera feia referència així al trasllat de la Fiscalia que, fins fa tres anys, estava situada en dos habitatges del carrer Ciutat Laval on havien de treballar 10 fiscals i vuit funcionaris. Per posar fi a aquella situació es va adequar l'edifici del carrer Benicanena on el Ministeri Públic compta amb unes instal·lacions dignes.

Twitter

Facebook