Post Image

Un dels principals objectius de Gandia de cara al futur immediat serà aconseguir la implantació d'empreses de l'àmbit sociosanitari i posicionar Gandia com una ciutat de referència en innovació i salut, creant ocupació de qualitat i especialitzat. Així ho ha afirmat aquest matí l'alcalde de Gandia, Jose Manuel Prieto, en la roda de premsa de presentació de la jornada 'eHealth Future' que se celebrarà demà al Palau Ducal i on participaran els principals experts en l'àmbit de la salut per identificar projectes Next Generation. Una jornada que comptarà amb la presència de la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual. L'alcalde va recordar que Pascual va participar fa poc més d'un mes amb l'exalcaldessa de Gandia i avui ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, en la presentació del projecte Districte Digital, molt relacionat amb aquesta jornada que parla de salut, de fons europeus i de saber innovar. Tal com ha explicat Prieto, el Districte Digital pretén situar a Gandia al mapa de la recerca i la innovació.

"La nostra proposta estratègica per a aquest projecte passaria, d'una banda, perquè la Generalitat Valenciana, mitjançant fons europeus, fes una convocatòria internacional en matèria sociosanitària dirigida a empreses que necessitaren desenvolupar un projecte concret de recerca. I, d'altra banda, tenir ofertes d'empreses de base tecnològica que podrien desenvolupar aquest projecte en un sector que, tal com ha demostrat la pandèmia, experimentarà en els pròxims anys gran creixement, generant economia i ocupació de qualitat". "A Gandia volem exercir la nostra capitalitat en temes de salut amb projectes com el nou Espai Sanitari de Roís de Corella. Un espai sociosanitari centrat en la salut pública, la salut mental i l'atenció primària. Tres eixos primordials per superar aquesta crisi sanitària que cobren ara tot el seu sentit. Tampoc podem oblidar Sanxo Llop, on ja estem portant la connexió elèctrica perquè en un futur es puguen instal·lar empreses d'aquest sector, amb un pol d'innovació, d'atracció i d'activitat al voltant de l'hospital Francesc de Borja".

Sobre la jornada, durant la roda de premsa s'ha explicat que l'objectiu de la mateixa passa per que tots els actors de l'ecosistema sociosanitari coneguen de primera mà on hi ha les oportunitats que ofereix Europa per digitalitzar el sector de la salut amb fons Next Generation. Fons que obrin una finestra d'oportunitats en forma d'arribada d'inversions per a la modernització dels sectors productius (com el de la salut) i l'impuls de les polítiques econòmiques en determinats apartats, especialment en sostenibilitat i resiliència del nostre teixit econòmic. En aquest punt, la primera autoritat municipal va recordar que Gandia ja té en marxa l'Oficina de Projectes Europeus que compta amb un ampli equip tècnic transversal per a coordinar la redacció de projectes.

"En el moment que arriben aquests fons, serem capaços d'executar bé i executar molt ràpidament. És un moment històric. Estem davant d'una crisi sense precedents i la resposta d'Europa ha estat la més adequada, enfront d'altres crisis que s'han produït com la del 2008, amb una resposta solidària de la Unió Europea" "Nosaltres, com a ajuntament, transferirem aquestes injeccions econòmiques per projectes concrets que cobrisquen les línies estratègiques d'Europa. Anem a convertir aquests fons en oportunitats per a Gandia i les nostres empreses" va finalitzar Prieto.

Juntament amb l'alcalde, van comparéixer en la roda de premsa Joan Àngel Poyatos, director general de Coordinació de l'Acció de Govern de la Generalitat Valenciana; i Francisco Estevan, cofundador i CEO d'Insomnia (organitzadora de la trobada). Juan Ángel Poyatos, ha afirmat durant la seua compareixença que "volem posicionar a Gandia com a centre d'una nova forma d'economia basada en la salut i que reforce els serveis públics que s'han mostrat fonamentals durant la pandèmia. Hi ha diferents aspectes relacionats amb la sanitat on es van a invertir més de 1.000 milions d'euros durant els pròxims anys" i ha afirmat que Gandia té una sèrie de particularitats i un govern que aposta per la Salut" "La jornada de demà servirà per a posicionar-nos a Europa i per desenvolupar un ecosistema emprenedor i econòmic a què siga fàcil accedir". Finalment, Francisco Estevan ha explicat que en aquesta jornada es treballa des de fa un any. "El moment històric que vivim ha deixat clar que la salut ha cobrat una importància immensa i que el desenvolupament de projectes relacionats amb la mateixa i la innovació tindran un impacte molt positiu en la societat" "Estimem que prop de 20.000 milions d'euros seran destinats a la Salut en els seus diferents àmbits i en Gandia comptem amb un excel·lent brou de cultiu que hem d'aprofitar". "Volem que Gandia atraga aquestes inversions i que aquí siguen capaços

Twitter

Facebook