Post Image

La Junta de Govern Local celebrada aquest matí ha donat compte del decret del regidor delegat en matèria de Contractació, pel qual s’adjudica el contracte d’obres consistent en l’execució del projecte bàsic i d’execució del Palau de Justícia de Gandia. L’empresa adjudicatària és Taller de Construcción TMR, SA, per 15.122.693’96 € (iva inclòs). Una vegada es signe l’acta de comprovació i replanteig començarà el termini d’execució de 24 mesos. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha recordat que es tracta de la “inversió més gran que s’ha fet en matèria judicial a la nostra ciutat. Si volem avançar en drets, la justícia ha d’anar per davant. Necessitem una justícia del segle XXI, amb edificis accessibles, eficients i sostenibles com el futur Palau. Uns edificis on els professionals treballen d’una forma més còmoda i digna. En definitiva, el Palau de Justícia de Gandia contribuirà a aconseguir una justícia més àgil, pròxima i eficaç”.

D’igual manera, el vicealcalde, Josep Alandete, ha destacat que es demostra, una vegada més, “que els governs del Serpis i del Botànic no paren de treballar per la nostra ciutat amb inversions tan importants com aquesta. Una actuació que, a més, contribuirà a la regeneració urbana de la ciutat, perquè permetrà la connexió de la plaça El•líptica i Santa Anna; la ciutat compacta que totes i tots volem”.

“Una mostra més que el Govern de la ciutat manté les inversions previstes; En uns moments tan delicats des del punt de vista sanitari, generant ajudes d’emergència i sense endeutar la ciutat; per això és compatible amb les inversions compromeses de l’Ajuntament i d’altres administracions”, ha explicat el co-portaveu del Govern, José Manuel Prieto. El nou Palau de Justícia de Gandia, superarà els 16.000 metres quadrats en les seues cinc plantes i tindrà capacitat per albergar a 1.600 persones en unes instal•lacions funcionals, modernes, i sostenibles i amb tots els serveis que es necessiten per a l'Administració de Justícia.

L'edifici tindrà espai per a 10 jutjats, 6 sales de vistes, les dependències dels col•legis d'advocats i procuradors, la Fiscalia, el Registre Civil, el Gabinet Psicosocial amb càmera Gessell, l'Oficina d'Assistència a les Víctimes dell Delicte , la Clínica Mèdic-forense, la Unitat de Valoració Integral i sis calabossos. En els nous jutjats treballaran 150 persones i estan dissenyats per rebre, de mitjana, unes 300 persones cada dia. Pla B per als Jutjats actuals “El Govern local ja negocia amb diferents conselleries l’ús futur de l’immoble actual que acull els Jutjats i altres dependències, ja que hi ha necessitats en moltes àrees”. Alandete ha assegurat que una de les opcions és que siga un espai multifuncional.

Aparcaments més eficients

D’altra banda, Prieto també ha informat de l’aprovació de l’expedient del contracte de serveis per a la prestació d’assistència als usuaris, supervisió i manteniment dels aparcaments del Centre Històric i el Prado. El Pressupost de licitació serà de 357.727 €, per un any, prorrogable a dos més. Ara s’iniciarà l’expedient de contractació. “Amb la filosofia del Govern local de tindre aparcaments a preus inferiors als d’altres ciutats i amb alternatives d’estacionament gratuïtes. Es demostra que la gestió directa dels aparcaments públics per part de l’Ajuntament redunda en els preus i en la millora del servei”.

Subvencions directes Covid

El vicealcalde ha donat compte de l’aprovació de noves sol•licituds en les diferents línies d’ajudes per a pal•liar els efectes de la pandèmia en el nostre teixit productiu. Així, s’hi han adjudicat les ajudes municipals al foment de l’activitat comercial relatives a l’oci nocturn. Finalment s’han aprovat les 8 sol•licituds presentades per valor de 21.600 €. S’hi ha concedit 7 noves subvencions directes (8.767 €) a la innovació i la transformació digital de les empreses. En total, s’hi ha 139 beneficiaris per un import de 220.870 €. Queden 34 pendents d’esmenar errades. Pel que fa a les ajudes Parèntesi Gandia III, del Pla Resistir, per a autònoms i xicotetes empreses, hi ha 2 nous beneficiaris (4.000 €). Queda una sol•licitud pendent. En total, 101 beneficiaris per 215.400 €.

Twitter

Facebook