Post Image

Els regidors Jose Manuel Prieto i Nahuel Gonzalez han comparegut en roda de premsa per informar dels principals acords a què s’ha arribat durant la celebració de la Junta de Govern.

Tal com s’ha explicat Prieto, la passada setmana es va aprovar la proposta presentada des del seu departament destinada a la creació quatre llocs de treballador social de dependència.
“Amb aquesta mesura, que es fa realitat per primera vegada en la història de Gandia, els treballadors de la casa que cobrien aquestes necessitats gràcies a una ajuda autonòmica podran incorporar-se a la plantilla municipal tal com s’havia pactat amb les forces sindicals” va declarar Jose Manuel Prieto.

Aquest augment de quatre efectius no repercuteix en els comptes municipals, ja que s’amortitzen 10 places de funcionaris que no estaven sent cobertes en l’actualitat entre les quals es troben el xofer d’alcaldia, un vigilant o un conductor de tractor de reg, entre d’altres.

La proposta va ser realitzada el 13 de setembre de 2018 per motius organitzatius, amb l’objectiu de poder atendre les tasques d’atenció a la dependència existents actualment en no estar prevista la seua finalització per aquest Departament i en considerar-les incloses dins el dret social de les persones dependents a l’accés als serveis socials municipals. “El problema de la Dependència segueix estant vigent i per tant, hem de seguir consolidant l’ajuda que prestem a la ciutadania en aquest àmbit” va declarar Nahuel González.

A aquest efecte, s’ha aprovat la modificació puntual de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament de Gandia que permetrà la posada en marxa d’aquesta figura laboral que suposa la modificació de la plantilla municipal de funcionaris amb l’increment, en quatre, del nombre d’efectius de treballador social de dependència.

“Es tracta d’una mesura més encaminada a millorar la vida de les persones. En aquest cas, augmentem la dotació de persones dedicades a ajudar les famílies i ciutadans en situació de dependència. No cal recordar que aquest ha estat un grup de persones totalment abandonat per l’administració local i autonòmica durant la passada legislatura. Amb aquesta mesura aconseguirem millorar l’atenció i donar eixida a totes les peticions i necessitats que plantegen els ciutadans afectats per aquest tipus de casos” va afirmar Prieto.

Per la seua banda, Nahuel González va posar en valor aquesta mesura. “Són places fonamentals per a qualsevol ajuntament a l’hora d’ajudar a persones dependents a tindre millor qualitat de vida o superar les conseqüències d’algunes malalties difícils de gestionar” “Aquest govern ha materialitzat que aquesta necessitat estiga coberta amb recursos”. González ha incidit que s’ha reduït en un 30% la llista d’espera en Dependència en la present legislatura. “Estem dignificant i consolidat l’aposta pels temes socials a la ciutat de Gandia”.

D’altra banda, s’ha informat que el passat 19 de desembre del 2018, Turisme Comunitat Valenciana, va obrir el termini de convocatòria d’ajudes a entitats locals per a l’any 2019, dirigides a la millora i la competitivitat dels recursos i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera s’han sol·licitat quatre ajudes diferenciades:
1.- Programa “Inversió en adequació i millora dels serveis i recursos turístics”. En aquesta línia s’ha presentat una sol·licitud d’ajuda de 40.000 € destinada a la “senyalització i posada en valor de la xarxa local de senders turístics per a la pràctica d’activitats en espais naturals”.
2.- Programa “Competitivitat i desestacionalització de les destinacions turístiques”. Per a aquest programa s’han sol·licitat un total de 6.486,81 € per al projecte “Auditories de seguiment i renovació de sistemes de qualitat i gestió mediambiental implantats en el terme municipal de Gandia i Tourist Info Gandia”
3.- Programa “Competitivitat i desestacionalització de les destinacions turístiques” Programa destinat a l’impuls de les destinacions turístiques de la CV. Com sabeu aquest any se celebra el 45é Concurs internacional de Fideuà” i per augmentar la seua difusió i abast s’ha presentat una sol·licitud d’ajuda de 20.000 €.
4.- Programa “competitivitat de les destinacions turístiques. Suport a la prestació de serveis turístics”. S’ha sol·licitat 317.258,34 € per a la contractació d’informadors turístics, personal de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Gandia / Temporada 2019″

“Continuem en la línia de comptar amb la complicitat d’altres administracions que ens ajuden a complementar aquells projectes que no podem posar en marxa amb fons propis causa de la situació econòmica que travessem” va explicar el regidor Jose Manuel Prieto qui ha afegit que “Les línies que posa en marxa Turisme Comunitat Valenciana s’acoblen als nostres objectius. Amb aquestes peticions podrem posar en valor les nostres sendes verdes, auditar el treball que realitzem i cobrir part de la inversió necessària per a prestar dos serveis essencials a la nostra platja com són el de socorrisme i salvament i els informadors turístics”.

Twitter

Facebook