Post Image

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat per altres membres de la corporació municipal ha participat aquesta vesprada en l'obertura del skatepark bowl situat a la barriada de Roís de Corella. Concretament en un espai de més de 10.600 metres quadrats situat a la confluència del passeig Germanías i el carrer Partida de Quintano.

Després de la visita a la nova instal·lació, Prieto ha afirmat que es tracta d'un dels projectes "més esperats i il·lusionants, dels que hem posat en marxa, perquè defineix el full de ruta de la nostra gestió: atraure inversions, crear nous espais d'oportunitats i convivència, i realitzar projectes que milloren la qualitat de vida dels nostres ciutadans, en aquest cas pensant en els nostres infants, joves i grans" "Hem convertit una font trencada i abandonada en un espai aprofitable i gaudible. Alhora, incrementem l'oferta d'oci saludable per als joves i oferim un espai intergeneracional on passar temps en família, a l'aire lliure, practicant esport i jugant. Estem davant d'un nou parc saludable, sostenible i intel·ligent perquè tothom puga gaudir de l'esport i a l'aire lliure, de la nostra ciutat".

L'actuació ha comptat amb un pressupost d'1.031.000 euros, dels quals 700.000 euros procedeixen dels fons europeus Next Generation, mentre que el consistori ha fet una important aportació de més de 300.000 euros. Aquesta ajuda europeua s'emmarca en les accions destinades a la promoció d'estils de vida saludables mitjançant la rehabilitació d'espais convocada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, FEMP, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. El nou skatepark bowl té tres zones. Una al got superior, per a un nivell de dificultat menor; dues més, en un segon got de major dimensió, una per a un nivell intermedi i la més profunda per als patinadors més experts. També hi ha un tram de transició, punts de patinatge d'iniciació i rampes menys exigents per a usuaris de patins.

A més, la intervenció ha permés la instal·lació d'un castell d'aventura, un fort medieval a l'estil dels vaixells instal·lats a l'arena de la platja. El castell està executat en fusta de Robínia. Una fusta altament duradera davant de les inclemències climatològiques i el seu ús continuat.

Paral·lelament, s'ha construït una nova zona de jocs, que inclou un carrusel inclusiu, per fomentar la interrelació entre nens amb capacitats diferents. Un altre dels aspectes que ha destacat la primera autoritat municipal és que la gent gran també té el seu espai. Hi ha un circuit bio saludable per a exercicis físics i de manteniment a més de pistes de petanca. Paral·lelament, s'ha fet una adequació urbana i paisatgística de l'entorn amb més plantes i arbres, millora del sistema de reg de tota la zona i augment del nombre de punts de llum. També s'han instal·lat càmeres Smart City amb tecnologia 'On the edge'. El sistema realitza el recompte de les persones presents al lloc, no enregistra les imatges, només monitoritza dades que seran integrades a la plataforma Smart City de l'Ajuntament. D'aquesta manera, es poden conéixer les preferències dels usuaris, els horaris de més afluència i aforament.

Twitter

Facebook