Post Image

Gandia compta des de hui amb dos nous espais per a l'activitat física a l'aire lliure en l'avinguda del Grau que complementen l'oferta esportiva de la ciutat i que, a més, tenen com a característica diferenciadora que es tracta d'unes instal·lacions intergeneracionals, dirigides a la població major i juvenil.

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyar per altres membres del govern municipal ha visitat aquesta zona que ha sigut possible gràcies a una inversió de 79.883,17 € finançada íntegrament gràcies als fons Next Generation.

Tal com ha explicat, l'actuació de l'avinguda del Grau es divideix en dues zones d'activitat: D'una banda, el conegut com a espai Training Box. Es tracta d'un "gimnàs a l'aire lliure", dirigit a la població jove, per a la realització de múltiples exercicis esportius, a l'aire lliure, basats en exercicis d'entrenament Crossfit. Per una altra, un circuit biosaludable que té com a propòsit promoure i fomentar l'activitat física en la població major, posant a la seua disposició un parc o circuit biosaludable, a l'aire lliure, perquè puguen realitzar exercici físic amb regularitat.

En tots dos casos, les zones també porten incorporada la instal·lació de càmeres per a controlar l'aforament i ús de l'espai que començaran a funcionar en breu, de manera que qualsevol persona que tinga prevista la utilització del mateix puga consultar l'estat d'ús des de www.smartcitygandia.com. També i gràcies a aquesta ajuda s'ha pogut dur a terme un mapa d'actius en l'espai urbà del barri de Corea-Grau als quals pertany el nou espai saludable.

A través de la creació d'un espai veïnal de treball col·laboratiu entre el personal tècnic de l'Ajuntament de Gandia, col·lectius i veïnat, s'han identificat actius de salut que han quedat recollits en un mapa interactiu que pot ser consultat en la web. "És una eina on es poden trobar els actius més pròxims al teu barri que poden ajudar-nos a millorar la nostra salut i benestar i que naix d'un treball de col·laboració i participació ciutadana" ha explicat Prieto qui ha recordat que aquesta actuació se suma a la posada en marxa fa uns mesos en el barri del Raval, que va suposar una inversió d'altres 112.000 euros en instal·lacions esportives.

Finalment, l'alcalde ha explicat que les inversions de Fons Europeus "ens ajuden a transformar espais desaprofitats en espais vivibles que donen qualitat de vida als nostres ciutadans. Hui, l'eix Corea-Grau millora amb aquestes noves instal·lacions".

Twitter

Facebook