Post Image

Gandia convocarà una comissió tècnic-política per plantejar els usos definitius dels tinglados. És la novetat principal anunciada per l'alcalde de Gandia José Manuel Prieto qui ha comparegut en roda de premsa acompanyat pel vicealcalde i regidor d'Urbanisme, Josep Alandete. Aquesta comissió estarà formada per agents polítics i socials com ara FAES, DestíSafor, Autoritat Portuària de València (APV), Confraria de Pescadors, Escola Politècnica, consignataris del port, regidors del govern municipal de les àrees afectades (urbanisme, turisme, pesca i Junta de Districte) a més del grup municipal de l'oposició i personal tècnic del consistori.

L'alcalde ha recordat que l'any passat juntament amb l'Autoritat Portuària es va posar en marxa un concurs d'idees que va llançar tres propostes sobre les quals es treballarà ara per presentar la proposta final a l'Autoritat Portuària. "Amb aquesta actuació pretenem generar noves oportunitats alhora que fem desaparéixer la barrera entre el Grau i el port i ressolem els usos de la infraestructura" va declarar Prieto qui ha avançat que ara "estem en l'hora d'avançar en el projecte i per això ja comptem amb els dos primers milions dʻeuros que ha consignat lʻAutoritat Portuària de València".

Sobre els terminis, l'alcalde ha manifestat que espera que aquest mes d'octubre ja hi haja una proposta ferma per presentar a l'APV que inicie el procés de redacció del projecte definitiu i que permeta començar les obres el pròxim any. Una proposta que integre la zona a la barriada i que combine diversos usos que generen oportunitats i riquesa per a la ciutat a més d'un pol d'atracció nou. El document base sobre el qual començarà a treballar la comissió contempla usos culturals (permanents o itinerants), espais d'oci per a xiquets i joves, restauració a més d'una gran zona a la part de darrere dels tinglados i un projecte singular sobre el qual s'està treballant i que estarà vinculat a la mar. "Aprofitarem l'oportunitat que tenim per col·locar el port com a primer ordre i vull agrair a tots els que participaran en aquesta comissió que generarà un projecte motivador i il·lusionant" va finalitzar la primera autoritat municipal.

Per la seua banda, Josep Alandete va qualificar aquest moment com a "punt d'inflexió" per trencar la barrera entre el port i el Grau. "Estem millorant diversos aspectes gràcies al Pla de Sostenibilitat Turística i fa mesos que ja treballem en projectes com el que es desenvoluparà al carrer Juan de la Cierva, entre d'altres". "Estem davant d'una molt bona notícia que ens permetrà continuar construint un model de ciutat que tinga en compte tothom i que genere més oportunitats econòmiques, culturals i turístiques".

Finalment, l'alcalde també va explicar la distribució final dels tinglados. Els quatre primers seran utilitzats per la Confraria de Pescadors, tres per a la Universitat Politècnica, set per a Gandia i dos per a una futura

Twitter

Facebook