Post Image

L’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, acompanyat del tinent d’alcalde, Nahuel González (en representació del vicealcalde i edil d’Urbanisme, Josep Alandete) i de la regidora d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria, han rebut aquest matí la visita del Vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, junt a la Secretària Autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto.

L’alcalde ha anunciat que l’Ajuntament de Gandia suma una nova ajuda econòmica per part de la Conselleria d’Habitatge, a través del Pla Conviure, de mig milió d’euros, convertint Gandia en l’únic municipi gran que l’ha aconseguida: “Això demostra la gran tasca i els projectes que estem realitzant en regeneració urbana i habitatge, sent una ciutat referent”. A aquesta quantitat cal afegir els 337.000 euros que aportarà l’Ajuntament de Gandia.

En total 837.000 euros que permetran regenerar, prestigiar i humanitzar aquesta zona del Centre Històric. En concret, el carrer Carmelites, la Plaça de la Vila, el carrer dels Arcs i el carrer Jesuïtes. “El Pla Conviure ens permetrà executar un projecte d’integració paisatgística i millora urbana d’aquests carrers amb l’aplicació d’un tractament a les voreres; la millora del paviment i la millora de l’arbrat així com la renovació de les xarxes de clavegueram, aigua potable i energia elèctrica”.

Treball conjunt

El vicepresident segon de la Generalitat ha destacat que “les polítiques públiques, i molt especialment amb matèria d’habitatge, han d’anar dedicades a la humanització dels entorns urbans. Aquest projecte que en definitiva significa la conversió de zones que abans estaven destinades al trànsit de vehicles a zones que ara van a poder gaudir els vianants, és un bon exemple de millora de l’entorn urbà i fer-lo més humà. Quan l’obra estiga acabada podrem veure-hi molts xiquets jugar i a la gent gran gaudir de l’entorn urbà. El projecte també és un bon exemple de l’arrelament de les polítiques d’habitatge al territori i de la connexió de les polítiques d’habitatge amb l’articulació de l’Ajuntament amb la ciutadania”.

Illueca ha recordat que Gandia va ser la primera ciutat del territori valencià on es va implantar una oficina de la Xarxa Xaloc, en col·laboració entre el consell de la Generalitat i l’Ajuntament. Avui, la ciutadania de Gandia té un servei integral d’informació, d’assessorament, de tramitació i de gestió en matèria d’habitatge, en matèria de rehabilitació i en matèria de regeneració urbana.

“També, al llarg d’aquesta legislatura, la Generalitat ha adquirit un total de 22 habitatges a la ciutat de Gandia per un import de més de 1,5 milions d’euros que deuran sumar-se a altres inversions en marxa en actuacions de regeneració urbana i diferents projectes que tenim en comú...”.

Per la seua banda, González ha agraït a la Generalitat l’esforç de col·laboració en projectes estratègics per a Gandia: “M’agradaria destacar l’esforç participatiu que s’ha fet en aquest projecte. De forma detallada a la Junta de Districte del Centre Històric, amb els col·legis afectats, veïns i veïnes i comerciants. És un exemple d’apoderament veïnal i social per un projecte que acabarà millorant la nostra ciutat i que portem treballant des de fa molt de temps i, estem segurs, millorarà la vida de la nostra ciutat”.

La previsió és que les obres comencen en el mes de juny i finalitzen en un termini aproximat de quatre mesos. S’hi vol evitar, en la mesura del possible, que les obres tinguen afecció al trànsit i donar les màximes alternatives possibles a la circulació. Així, durant el temps que duren les obres, el carrer Sant Pasqual invertirà la seua direcció i es podrà accedir al centre per aquesta via i continuar pel carrer Ausiàs March per a desembocar en el carrer Duc Alfons El Vell.

“Vull recordar, per últim, que a aquesta ajuda del Pla Conviure cal sumar les ajudes xifrades en 1’4 milions d’euros que ja hem aconseguit a través dels fons europeus Next Generation per a rehabilitar el pont de l’avinguda Alacant i aplicar millores en la innovació dels comerços del centre de la ciutat. Quasi dos milions d’euros d’inversió en el centre. Totes les obres tenen un retorn directe en la generació d’oportunitats per a la ciutadania”, ha conclòs l’alcalde.

Nova plaça pública

D’altra banda, Prieto també ha anunciat que la companyia de Jesús té previst cedir a l’Ajuntament la part del sol que llinda entre el Mercat Municipal i l’església del Palau Ducal. En aquest espai s’obrirà una plaça pública on s’estudia la possibilitat de situar-hi una escultura. Aquesta actuació permetrà oxigenar la zona i dignificar l’accés a l’església dels Jesuïtes. L’alcalde ha remarcat que “en cap moment estem parlant de que aquesta iniciativa estiga pensada per a que l’entorn de l’Ajuntament siga per a vianants exclusivament. Anem a dignificar-la, humanitzar-la i fer-la confortable, però no contempla un tancament al trànsit de l’àrea”.

Twitter

Facebook