Post Image

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el vicealcalde, Josep Alandete, i el regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, han comparegut aquest matí en roda de premsa per anunciar que els Pressupostos municipals de 2022 es portaran al plenari el proper dilluns 10 de gener.

El Ministeri d’Hisenda ha donat el vistiplau als comptes municipals de Gandia i hui ha quedat definitivament aprovat la proposta de dictamen en la comissió d’Economia i Hisenda, com a pas previ a la sessió plenària del pròxim dilluns.

Prieto ha destacat que el document pressupostari, està “marcat per la solvència, la serietat, el rigor i l’ordre econòmic, que marcarà el rumb de la nostra ciutat en els propers 12 mesos”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “quan acabe aquesta legislatura, haurem rebaixat el deute d’aquest ajuntament en 90 milions d’euros. És un 26% menys de deute respecte a l’any 2015, quan vam accedir al govern fa dues legislatures. En l’actualitat tenim 275 milions d’euros de deute i quan acabe la legislatura, aquesta xifra haurà baixat fins als 260 milions d’euros”.

El pressupost de 2022 ascendeix a 90 milions d’euros. Té totes les despeses necessàries cobertes i alhora contempla la major partida per a inversions dels darrers anys, xifrada en 6’6 milions de les arques municipals, a més de totes les inversions que està previst que arriben d’administracions superiors i de la col·laboració públic-privada.Això vol dir que Gandia tindrà una capacitat inversora molt elevada i, per tant, situem a la nostra ciutat com la capital de les oportunitats i les inversions”. De fet, Gandia tindrà dos grans objectius que es despleguen en els pressupostos: cobrir inversions per a garantir oportunitats i consolidar la ciutat com a capital del benestar en atenció a les persones, creixement econòmic, prosperitat i salut.

Despeses de funcionament

El capítol I de personal consta de 29’4 milions d’euros. Ha pujat un 8% perquè l’actualització dels salaris ha provocat un increment del 2% de l’IPC en el sou del personal. A banda, el Contracte Programa implica la contractació de 32 treballadors en el període comprés entre 2021 i 2024. Està finançat per la Generalitat, per tant, aquesta quantitat està en la partida de despeses, però també està en el capítol d’ingressos i aquests treballadors estaran adscrits a les àrees de Benestar Social, Igualtat i Convivència per a atendre, en bona mesura, els problemes de salut mental, cada vegada majors, derivats de la pandèmia.

El capítol II és la despesa corrent i consta de 34’8 milions d’euros, és a dir, ha pujat un 5’5%.

En el capítol IX de passius financers es destinarà una partida de 5 milions d’euros a amortitzar el deute corrent. Això permetrà estalviar entre 60.000 i 70.000 euros en interessos.

Inversions

El capítol IV de subvencions s’incrementa un 4% respecte a l’any passat i passa de 3’3 a 3’5 milions d’euros. D’aquesta forma, es dóna cobertura a l’associacionisme en totes les seues vessants.

El capítol VI d’inversions és el que més creix perquè passa de 5 a 6’6 milions. Això suposa un 30’5% més d’inversions respecte a l’any passat. Per tant, és el pressupost més inversor dels últims anys.

Concretament, pel que fa al manteniment, s’invertirà 1 milió exclusivament al manteniment de la ciutat i un altre milió d’euros per al Pla de Vials, que permetrà continuar amb la recuperació urbana de Gandia. S’injectarà un milió més d’euros del romanent de tresoreria al manteniment de la ciutat, tal com ja es va fer en els pressupostos de 2021. També es dotarà als 45 treballadors i treballadores de Pla d’Ocupació que s’han incorporat a les tasques de manteniment de material de qualitat per a fer la seua feina, un material al qual s’han destinat 150.000 euros de la partida dels pressupostos.

Quant als esports, s’han previst prop d’1 milió d’euros per a abordar diferents actuacions en instal·lacions esportives. I, per últim, cal destacar que els comptes de 2022 inclouen una partida de 120.000 euros més respecte al pressupost de 2021 destinada als parcs i jardins.

“Com vegeu, serietat, solvència, rigor i ordre econòmic avalen aquests pressupostos de 2022, que presentem en temps i forma per a seguir amb el relat d’una ciutat que ha decidit no parar i apostar en les màximes inversions”.

Per finalitzar, la màxima autoritat de la ciutat ha manifestat que amb aquests pressupostos, “Gandia dóna un pas definitiu en eixa direcció única que ens permet ser una ciutat capital, una ciutat que atrau i busca inversions i, sobretot el més important, una ciutat que genera oportunitats. Eixir millors i més forts, això vol dir preparar ara la ciutat per al futur, no detindre rumb i determinació, no perdre cap tren ni cap oportunitat”.

D’altra banda, Alandete s’ha mostrat satisfet per ser el seté any consecutiu que s’aproven els pressupostos: “El govern del Serpis demostra que és un govern sòlid i plural perquè té la prioritat clara de primer les persones, i segons eixe denominador comú que ens defineix i ens caracteritza hem enviat els pressupostos més prompte que mai a Madrid i el pròxim dilluns s’aprovaran en el plenari de l’Ajuntament”.

A més, ha afegit que “Gandia no para perquè el patiment s’ha de reduir i en aquests temps difícils que ens ha tocat governar hem d’estar ahí en tota l’administració per seguir creant oportunitats que vagen en eixa direcció d’augmentar el benestar de les persones de la nostra ciutat”.

Per la seua part, Gregori ha recalcat que “hem sigut capaços de, davant de la major pandèmia, aguantar el tiró, seguir generant oportunitats a través de tots els estímuls econòmics que s’han revertit en la ciutadania i en el teixit productiu d’aquesta ciutat”.

També s’ha mostrat optimista en el fet de continuar treballant en aquesta línia: “Som un govern majoritari, el més majoritari de la història perquè té voluntat de governar per a tota la majoria d’aquesta ciutat. Així ens ho han apreciat els votants i així continuarem. En el futur seguirem sent un govern majoritari”.

Twitter

Facebook