Post Image

Aquest matí ha tingut lloc a la Casa de la Marquesa la benvinguda als nous treballadors dels plans d’Ocupació de la Generalitat Valenciana subvencionats pel Fons Social Europeu. A l’acte han assistit l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, la directora General d’Ocupació i Formació de la Generalitat Valenciana, Rocío Briones, la nova regidora d’Ocupació, Vicenta Ferrer i l’edil de Recursos Humans, Carmen Fuster, a més d’altres membres corporatius. Un total de 97 treballadors i treballadores s’han incorporat ja als diferents departaments de l’Ajuntament de Gandia i estaran durant un any, fins a desembre de 2022.

L’alcalde de Gandia ha manifestat que “aquesta línia de programes d’ocupacions de 2 milions d’euros de subvenció ve a portar treballadors que van a ajudar-nos a eixes tasques essencials que ja sabeu que són un repte i una prioritat per a nosaltres, les xicotetes coses de tots els dies”.

Concretament, els nous plans d’Ocupació són l’EMPUJU, que consta de 46 treballadors desocupats menors de 30 anys, i l’ECOVID, amb 51 treballadors desocupats majors de 30 anys. Aquests projectes tenen una subvenció de 2 milions d’euros i estan dins del marc Avalem Joves i Avalem Experiència. Per la seua part, Briones ha reconegut “l'esforç de l’Ajuntament en la posada en marxa i la predisposició de treballar amb la Generalitat en la primera preocupació de la ciutadania que és l'ocupació i la necessitat de tindre un projecte de vida digne”.

A banda, hi ha altres dos plans que seran destinats als serveis socials perquè, com ha dit Prieto, “la salut mental i el benestar dels nostres ciutadans també va a ser una prioritat per als serveis socials i això també ho subvencionarà la Generalitat Valenciana. Estem parlant de vora 4 milions d’euros d’injecció”.

Aquests plans, que ja estan en marxa, són l’EMCORP, que aborda la contractació de 14 persones desocupades majors de 30 anys que estan treballant des d’octubre fins abril i té una subvenció de 210.000 euros. I, per altre costat, el CONTRACTE PROGRAMA, amb 12 persones (psicòlegs, treballadors socials, educadors socials i tècnics en integració social) que treballen als departaments d’Igualtat, Convivència i Benestar Social, amb una subvenció d’1.800.000 euros per a 2021 i de 2.250.000 per als anys de 2022 a 2024.

Totes aquestes ajudes van en la línia de la prioritat bàsica marcada per al 2022 de l’Ajuntament, “les oportunitats per als ciutadans”. “Eixe és el missatge de cada política, de cada eina i de cada pla d’Ocupació que s’enceta des de l’Ajuntament de Gandia en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, que puguem ajudar a la recuperació postpandèmia i que ho fem també prestant excel·lents serveis públics cada dia millor per als nostres ciutadans, que els valoren i els demanden”, ha explicat la màxima autoritat de la ciutat.

La directora General d’Ocupació i Formació ha assenyalat que des de la posada en marxa d’aquestes iniciatives en 2015, “han arribat 8 milions d'euros per a emprenedors i per a formació a la ciutat de Gandia. Això és el camí en el qual estem totes les administracions perquè la competència de l'ocupació és la competència de tots”.

Twitter

Facebook