Post Image

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, juntament amb la regidora delegada de Parcs i Jardins, Alícia Izquierdo, ha comparegut aquest matí al parc Ausiàs March davant els mitjans de comunicació per informar que la inversió dels comptes municipals per a l'any 2022 a l'àrea de parcs i jardins de la ciutat pujarà a 2,4 milions d'euros.

Seguint la línia dels pressupostos dels darrers anys s'incrementarà en 200.000 euros la quantitat destinada a la contracta del manteniment i la neteja d'aquests espais públics. A més, i com a novetat s'ha inclòs una partida de 120.000 euros per humanitzar els nostres parcs i jardins. "Les zones verdes han de comptar amb un bon manteniment i per això cal que hi haja més diners en el pressupost. Anem a tindre cura de les xicotetes coses als jardins i intentarem que totes les zones verdes estiguen tan bé com siga possible perquè la nostra ciutadania les puga gaudir" va afirmar l'alcalde qui ha informat que Gandia disposa d'unes 300 zones verdes, entre parcs i jardins que sumen un total d'1.800.000 metres quadrats.

La xifra suposa que Gandia disposa de prop de 24 metres quadrats de zona verda de mitjana per habitant, cosa que ens situa al doble de la mitjana que recomana l'Organització Mundial de la Salut, que estipula que les ciutats haurien de disposar d'una àrea verda entre 10 i 15 metres quadrats per habitant per considerar-la saludable.

"Seguirem perseverant en aquesta línia i dotant de zones verdes allà on hi haja nous equipaments i per això s'ha de tindre la voluntat de dotar d'un finançament adequat les accions de govern" va finalitzar Prieto.

Per la seua banda, Alícia Izquierdo va incidir en la necessitat d'aquests espais i va destacar que després de la pandèmia la demanda i l'ús de les zones verdes ha augmentat. "Prova que estem complint amb aquesta demanda és el parc d'Ausiàs March que ja ocupa 83.000 metres quadrats de superfície després de l'ampliació que es va realitzar la legislatura passada", va afirmar l'edil qui sobre els 120.000 euros de més que s'implementaran al pressupost de 2022 va explicar que aniran destinats a la millora de les zones verdes amb nous equipaments. Per acabar, Izquierdo va reivindicar l'important treball que s'està fent amb altres administracions per propiciar nous projectes de restauració i

Twitter

Facebook