Post Image

La Diputació de València, a través del seu diputat de Carreteres, Rafa Garcia, ha confirmat a l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, el compromís de la corporació provincial d’assumir el finançament de la construcció d’un nou ramal que unirà la carretera Nazaret-Oliva amb el Molí de Santa María.

Després de les negociacions que han portat a terme ambdues administracions en els darrers mesos, finalment es dona llum verda a una obra estratègica demandada des de feia anys per l’Ajuntament. Segons ha destacat l’alcalde, “aquest ramal permetrà complir amb tres aspectes fonamentals.

D’una banda, és una via estratègica perquè permetrà donar-li continuïtat a la carretera Nazaret-Oliva. D’altra banda, donem resposta a una de les reivindicacions més demandades del veïnat del Molí de Santa María, que durant molts anys ha sol·licitat aquesta actuació per a poder descongestionar i evitar el pas de vehicles pesats per aquesta zona residencial. I per últim, responem també a la demanda de l’empresa International Paper (antiga Cartonajes Unión), donat que millorem les condicions d’accés a la zona industrial”.

El Vicepresident d'Infraestructures i diputat de Carreteres, Rafa Garcia, afirma que “aquesta inversió és fonamental per a la millora de la qualitat de vida de les veïnes i veïns de Gandia. Així ens ho ha traslladat l'Alcalde, i així ho entenem des de la Diputació. Per això ens comprometem a actuar perquè la finalització de la millora de la CV-605 siga una realitat en el menor temps possible".

El Vicepresident d'Infraestructures ha destacat "la reivindicació i treball de l'Alcalde de Gandia per a convertir aquesta demanda ciutadana en realitat" i ha posat en valor "la importància de la col·laboració entre administracions, que permetrà agilitzar la redacció i execució d'aquest projecte fonamental per a Gandia".

El vicealcalde de Gandia i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, ha assenyalat que “esta intervenció demostra una volta més que Gandia no para, tenint sempre com a prioritat el benestar de les persones, com ara el veïnat del Molí, que estan patint les molèsties ocasionades pel trànsit de vehicles pesants des de fa massa anys. Una actuació fonamental que té vocació de continuïtat amb la connexió cap a l'avinguda Litoral, l'avantprojecte de la qual ja està redactat i que esperem veure també realitzat en pocs anys”. Per la seua banda, el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell, ha recordat que “aquesta via és una vella aspiració dels veïns del Molí de Santa Maria, que acabarà amb el trànsit de camions pel seu carrer”.

Per a fer possible aquesta obra, l’Ajuntament de Gandia ja ha encomanat la realització del corresponent estudi geotècnic. Així mateix, el departament d’Urbanisme disposarà d’un avantprojecte abans de finalitzar aquest any. Amb aquestes previsions, el govern municipal confia que al llarg de 2022 els tècnics municipals concloguen el projecte i l’Ajuntament realitze l’expropiació dels terrenys.

Es tracta d’un nou tram de carretera d’uns 450 metres de longitud i 12 metres d’ample que discorre entre l’actual redona situada al final del carrer dels Degans i una nova redona que s’ubicarà sobre el camí Vell del Grau o camí Fondo. El nou vial comptarà amb un carril per sentit per al trànsit rodat, a més d’un carril bici i passeig per a vianants, complint amb una doble funció de ronda per a

Twitter

Facebook