Post Image

“Gandia vol encarar l’any 2022 amb l’objectiu de consolidar la recuperació econòmica, social i emocional de la ciutat. Tota la capacitat de gestió i administració municipal girarà al voltant d’eixa fita”. Este és el gran repte que ha destacat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, en l’encontre que ha mantingut amb representants dels mitjans de comunicació, a qui els ha traslladat les grans línies sobre les quals girarà el pressupost municipal de 2022, que el govern vol aprovar al mes de desembre.

Tal como ha assenyalat Prieto, el govern municipal celebrarà un seminari de treball el proper 16 de setembre, una jornada que permetrà seure les bases del document pressupostari del proper any i establir les prioritats del pacte de govern del Serpis. El pressupost s’enviarà al mes d’octubre al Ministeri d’Hisenda per a rebre el seu vist-i-plau, tal com exigeix el Pla d’Ajust. L’alcalde ha avançat que, si tot va segons els plaços previstos, al mes de novembre es podrà acabar de concretar el document pressupostari i incorporar les peticions dels grups polítics i finalment, en el plenari de desembre, aprovar el pressupost de 2022.

Prioritats del pressupost municipal de 2022: la salut i les oportunitats

L’alcalde de Gandia ha destacat que els principis que definiran el pressupost del proper any són el rigor i l’ordre econòmic. Estos principis, segons afegia Prieto, seran compatibles amb el fet de seguir impulsant les inversions municipals i també aquelles que arriben en els pròxims mesos amb els 90 milions d’euros d’inversions procedents de les distintes administracions. Així, les línies prioritàries de totes les inversions seran la salut i les oportunitats. “En matèria de salut, ¬l’estat d’execució de les obres de l’espai sanitari de Rois de Corella van a bon ritme, fins i tot més avançades del que esperàvem. Hem signat també un conveni de col·laboració amb la Conselleria d’Innovació per a la implantació del Districte Digital, que permetrà comptar amb empreses que innoven en el sector de la salut des de Gandia, i en este sentit, esperem tindre prompte més anuncis sobre la posada en marxa dels primers projectes en salut. Així mateix, volem donar-li l’impuls definitiu a la implantació d’empreses, preferentment del sector sociosanitari, en la zona de Sanxo Llop després d’aconseguir desbloquejar, durant la passada legislatura i esta, la urbanització d’este sector. L’alcalde ha recordat que la salut, al seu torn, és també un important sector per a generar oportunitats, que el govern local vol reforçar amb la col·laboració público-privada. “Hem de promoure que arriben a Gandia inversions i talent”.

El manteniment de la ciutat com a gran repte

El govern municipal de Gandia crearà, abans de final d’any, una brigada d’inspecció de manteniment de la ciutat, una iniciativa que estarà reflectida en el pressupost de 2022 i que serà prioritària per a l’executiu local. “Qualitat i confortabilitat urbana també és salut”, ha dit l’alcalde, qui ha avançat que l’Ajuntament de Gandia ja ha contractat a 14 persones a través del programa EMCORP, la meitat de les quals es destinaran a Serveis Bàsics (6) i Medi Ambient (1). A més, d’ací a finals d’any l’executiu local crearà dos equips de treballadors i treballadores que s’encarregaran de reparar tot allò que estiga pendent, des de fanals passant per papereres o jocs infantils.

Instal·lacions i obres en marxa a Gandia

Durant la trobada amb els representants dels mitjans de comunicació, l’alcalde de Gandia ha fet un repàs per algunes de les instal·lacions pendents o en marxa ara mateix a la ciutat. En este sentit, ha avançat que la piscina del Grau es reobrirà al públic en la segona quinzena de setembre, i funcionarà amb gestió municipal. D’altra banda, l’Ajuntament de Gandia impulsarà la construcció d’un pavelló poliesportiu universitari, en la zona del Grau. En este sentit, Prieto ha recordat que el Consell de la Generalitat ja s’ha compromès a aportar una inversió de 3’5 milions d’euros en vàries anualitats que es complementaran amb les aportacions de la Diputació de València i de la Universitat Politècnica de València. “Esta infraestructura esportiva permetrà ampliar les instal·lacions de la universitat però també serà un espai idoni per a la pràctica de l’esport de la nostra cantera d’esportistes i per a acollir esdeveniments de gran format”. A més de les instal·lacions de caràcter esportiu, l’alcalde s’ha referit a altres actuacions en marxa com les obres del pont d’Alacant, que està previst que concloguen a finals d’any; el Palau de Justícia, que acabarà de configurar la zona urbanística de Plaça El.líptica-República Argentina amb Santa Anna, les diferents obres de centres educatius incloses en el Pla Edificant o el Pla de Sostenibilitat Turística per a unir els dos grans nuclis urbans de la ciutat.

Consell de l’Any Jubilar

El mes de setembre conclourà amb la constitució del Consell de l’Any Jubilar, en que estaran presents els principals col·lectius de la ciutat i l’Arquebisbat de València. “La ciutat de Gandia estarà a l’alçada de l’Any Jubilar i del personatge històric que és el duc de Gandia, sant Francesc de Borja, membre de la família valenciana més universal”, ha assenyalat l’alcalde, qui ha confirmat que tant la Generalitat Valenciana com la Diputació de València donaran suport a esta efemèride i estaran presents en el Consell de l’Any Jubilar. Prieto ha afegit que hi haurà una programació de caràcter cultural que complemente allò que organitze l’Arquebisbat per a commemorar l’Any Jubilar.

Twitter

Facebook