Post Image

¨  Saluda publicat al Llibre de la Fira i Festes de Gandia de 2019.

Benvolguts veïns, benvolguts visitants:

Un dels moments màgics de la meua infància es produïa només el Tio de la Porra trencava, amb el compàs del tambor, la monotonia de les classes i la rutina primerenca de la tardor. Amb el so inconfusible de la seua melodia de màgia, ens encisava i ens trencava el dia per obrir-nos, amb la finestra de la ciutat, l’enrenou d’un entusiasme: el dels dies de la Fira i Festes, on esta meravellosa ciutat romania preparada i intacta per deixar-se sorprendre i sorprendre’ns, també. Era la màgia de la Fira amb la innocència de la infància. Tot eixe ritual roman a la meua memòria com l’eternitat on dorm la pàtria dels somnis feliços. Els evoque sempre que puc per recordar-me ple del mateix entusiasme i alenar la felicitat contagiosa de la mateixa ciutat en Festes.

Anys després sóc jo qui té el plaer de pregonar-les i organitzar-les, en companyia dels tècnics del nou departament d’Escena Urbana i Política festiva, el departament de la Fira i Festes, entre moltes altres coses. Escena Urbana és un entusiasme nou amb la mateixa estoreta velleta: la felicitat dels moments feliços dels altres, una rutina trencada envaïnt el carrer cercant una programació festiva, poder estremir-se amb un espectacle de carrer o poder acudir a qualsevol indret o barriada buscant els nostres elements patrimonials i tradicionals, festius i de comboi.

Anys després, sóc jo qui té el plaer de contribuir a organitzar l’anarquia millor preparada: la d’una ciutat a punt de la festa.

Amb eixe propòsit encetem un departament d’ànima i de xafar carrer, d’orgull de ciutat i de sentiment de pertinença a una societat que s’emociona amb les seues tradicions i batega amb les festes i la seua Fira. Perquè és moment de Fira. Temps tindrem d’introduir canvis, d’alenar junts, amb tota la nostàlgia de futur, per tal de seguir bastint societat des de les nostres festes. Gaudim-les ara, però, amb l’entusiasme contagiós de la vida. Feu del carrer el teixit de la felicitat de la vostra vida, i compartiu-la amb els qui estan disposats a gaudir de les Festes, d’ací o de fora, o els qui volen firar-se per conjurar-se l’amor o el futur, el gaudi o la vida.

Que eixe propòsit vos acompanye amb la màgia de tots els somnis intactes. Hem preparat esta Fira amb l’esperança que siga la primera de moltes millors i plenes d’entusiasme.

Facebook